Weekendresa Barcelona

Weekendresa Barcelona. Funderar du på att ta med dig din käresta på en weekendresa? Eller ska du och bästa tjejpolarna äntligen göra den där fantastiska weekendresan tillsammans? Eller har du lovat att ta med dig svärmor på lite skoj? Vem du än reser med så är Barcelona den ultimata weekendstaden. För den som älskar kultur är Barcelona det perfekta resmålet för en weekendresa. Staden vimlar av häpnadsväckande sevärdheter som vacker arkitektur, intressanta museum och fantastiska byggnader. Turistkontoret ger mycket användbar information och ligger på Plaza Catalunya och det kan vara en bra idé att besöka kontoret för att få tips om vilka platser ni ska besöka för att få ut så mycket som möjligt under er weekendresa i Barcelona. Annars är Barcelona den perfekta promenadstaden. Ni kommer att upptäcka att staden har mängder av överraskningar att bjuda på även om ni strosar omkring utan specifika mål.
Antoni Gaudis byggnader är ett måste för den som är intresserad av konst och arkitektur. Modernismens mästare och hans byggnader är dock något man inte bör missa under en weekendresa i Barcelona.

Om man hör Barcelona tänker nog faktiskt de allra flesta på stadens mest populära sevärdhet, basilikan Sagrada Familia som betyder heliga familjen på katalanska. Barcelonas mest populära sevärdhet besöks av miljontals människor varje år. Ofta kallas Sagrada Familia för en katedral vilket inte stämmer riktigt. Barcelona har en katedral som heter Santa Eulàlia, där biskopen håller till. Kyrkan började byggas av Antonio Gaudi redan 1882 och står ännu inte klar idag. Man hoppas att vara klar 2020. Det sägs att ritningarna till Sagrada Familia blev förstörda under spanska inbördeskriget och att man idag bygger efter gissningar. Detta har skapat en del kontroversiella diskussioner då vissa anser att man aldrig kan bygga som Gaudi ville ha det. Basilikan besöks av miljontals människor varje år. Sedan National Geographic och några andra månadsmagasin skrev om Sagrada Familia så har turiststormen ökat markant. Särskilt weekendresor över helgen har ökat till Barcelona, då det finns många flygbolag som flyger riktigt billigt.

Vädret för den som åker på en weekendresa till Barcelona under sommarhalvåret i är nästan alltid varmt och soligt. Stränderna i och runt omkring Barcelona är därför riktigt populära både bland turister och Barcelonabor när solen gassar på. I Barcelona finns en fyra kilometer lång sandstrand och en palmklädd strandpromenad som följer vattnet. Stranden är perfekt för den som är trött på Barcelonas varma gator och vill svalka sig lite under sin weekend i stan. Här njuter man av det fantastiska Medelhavsvädret på någon av restaurangerna eller i det salta behagliga vattnet. Eller varför inte gå en skön promenad längs med promenaden och bara titta på allt folk som vimlar förbi.

Vill ni ändå vara lite kulturella och uppleva ännu mer modernistisk arkitektur under er weekend i Barcelona ska ni besöka det så kallade musikpalatset Palau de la Música Catalana. Musikpalatset finns med på Unescos världsarvslista och många anser att byggnaden bäst representerar den katalanska modernismen. Modernismen hade sin storhetstid mellan åren 1888 och 1908 och gjorde motstånd mot de klassiska strikta och stela formerna. Här blandades material och färger vilt vilket man kan se på palatset fasad. Vad ni inte får missa är att se skåda det vackra taket av målat glas. Byggherren heter Domènech i Montaners och detta är hans största mästerverk.

Efter all kultur det vara skönt med lite avslappnande shopping. För weekendresor innebär ofta tillskott i garderoben och Barcelona är en perfekt shoppingstad som kan erbjuda allt för alla smaker. I Barcelona finns det över fem kilometer långa shoppingstråk. Medan du handlar får du även möjlighet att uppleva de mest kända sevärdheterna i stan. Shoppingstråket ligger nära Columbus utkikstorn, den pulserade gågatan La Ramblas och den gotiska byggnaden Barri Gotic.