Väder Barcelona

Väder Barcelona. Barcelonaborna och de turister som kommer till staden får njuta av ett härligt Medelhavsklimat. Barcelonas väder ger heta torra somrar samt milda vintrar. Medeltemperaturen i Barcelona under ett år är 17, 4 grader Celsius. Kallast väder har Barcelona under december och februari då temperaturen endast uppgår till 9,2 respektive 11,7 grader. Det allra varmaste vädret i Barcelona får man njuta av i juli och augusti då medeltemperaturen klättrar upp till 23,9 respektive 25,6 grader.

Om du spenderar din semester i Barcelona och vill ta del av Barcelonas rika kulturliv kan det ibland vara outhärdligt att vandra längs gatorna i juli och augusti. Som tur är ligger ju Barcelona nära havet och det går alltid att svalka sig från det varma vädret på den fyra kilometer långa sandstranden. Det allra kallaste väder Barcelonaborna har fått känt på är en rekordlåg notering på -6,7 grader i februari. Den varmaste temperaturen hade Barcelona en augustidag för några år sedan då temperaturen nådde hela 38,6 grader. En sådan het dag är det ingen idé att stå och köa utanför La Sagrada Familia, utan man gör bäst i att svalka sig på stranden.

Vädret i Barcelona har inga större dagliga temperaturskillnader. De brukar ligga kring 6 grader medan det dock under våren kan röra sig om större temperaturskillnader på 10-15 grader. I Barcelona faller inte snön speciellt ofta. Ungefär vart 4-5 år får Barcelonaborna vakna till snöbeklädda gator. Vindarna är relativt hårda utifrån havet in mot land vilket gör att vädret i Barcelona är ganska blåsigt. Under sommaren är detta nästan alltid bara skönt då vinden svalkar under de allra hetaste dagarna. Vid några fåtal tillfäller möts vindarna från öst och väst vilket kan ge upphov till orkanvindar på över 50 sekundmeter.

Nedan följer en temperaturtabell som även visar den genomsnittliga regnmängden varje månad.

Månad    Jan    Feb    Mar    Apr    Maj    Jun    Jul    Aug    Sep    Okt    Nov    Dec
Max temp    15    14    19    17    21    24    26    28    24    23    17    12
Min temp    9    9    12    12    16    20    21    23    18    18    10    6
Regn (mm)    38    37    47    47    44    38    27    44    76    96    51    44
Vädret under sommarhalvåret i Barcelona är som sagt nästan alltid varmt och soligt. Stränderna i och runt omkring Barcelona är därför riktigt populära både bland turister och Barcelonabor när solen gassar på. I Barcelona finns en fyra kilometer lång sandstrand och en palmklädd strandpromenad som följer vattnet. Här njuter man av det fantastiska Medelhavsvädret på någon av restaurangerna. Eller varför inte gå en skön promenad längs med promenaden och bara titta på allt folk som vimlar förbi. En av stränderna heter Playa Barcolenta och den ligger närmast city. Efter den stranden följer ett flertal andra ständer som sträcker sig norrut upp mot Badalona. Om du under en skön sommardag med fint väder är ute efter Barcelonas renaste strand ska du besöka exempelvis Playa Bogatell eller Playa Nova Icaria. Gillar du att visa dina excellenta kunskaper i beach volleyboll ska du åka till Playa Nova Icaria där nät finns uppsatta för spel.