Studera i Barcelona

Studera i Barcelona. Allt fler svenskar väljer att resa till Barcelona. Det är inte bara turistandet som har blivit populärt bland oss svenskar, utan många väljer även att studera i Barcelona. Vissa åker bara på en intensiv språkkurs i spanska under några veckor medan andra väljer att stanna i Barcelona under längre perioder och kanske studera på universitetet. Barcelona har blivit den fjärde mest besökta staden i Europa och det är inte så konstigt. Staden lockar med sin dynamiska miljö, sin vackra strand och sitt rika kulturliv. Inte minst lockas unga människor av Barcelonas heta klubbliv och fantastiska barer. Barcelona är en perfekt stad för studenter. Många studenter väljer även Barcelona på grund av sitt varma och sköna klimat och närheten till havet.

Barcelona är en stad full av utbytesstudenter från hela världen och den som väljer att studera i Barcelona kommer garanterat att få nya vänner från andra delar av världen.
I de centrala delarna av Barcelona finns cirka femton högre institutioner som erbjuder allt ifrån en magisterexamen i företagsekonomi, till utbildningar inom barn och fritid.
Självklart finns det en mängd språkskolor som erbjuder spanskakurser på alla nivåer. I områdena runt universiteten finns en rad olika konstverk som en inspiration till studenterna i Barcelona.

Vissa skolor erbjuder även sina studenter hjälp med att hitta jobb på sidan av utbildningen. Många som studerar i Barcelona jobbar även extra inom olika branscher. Det allra vanligaste är att studenter jobbar i barer, på restauranger eller tar hand om en familjs barn.
Utelivet lockar förstås många till att studera i Barcelona och varje år kommer kända diskjockeys från hela världen till Barcelona. Olika studentgrupper har bildats för att studenter med samma intressen ska kunna samlas och spendera tid tillsammans.

Om du är ute efter att studera och lära dig spanska i Barcelona på en centralt belägen skola med hög kvalitet så är Camino ett alternativ. Lärarna på Camino har spanska som modersmål och klasserna är små. Skolan ligger centralt belägen i Barcelona och innehar luftkonditionering för att skapa arbetsro för sina studenter under heta sommardagar. Skolan ligger bara fem minuters promenad från Plaza Cataluna. Skolan har stora klassrum samt ett allrum där studenter kan träffas och umgås. Det finns även tillgång till internet på skolan och utanför byggnaden ligger en härlig trädgård som är väldigt populär bland studenterna.

Ska du studera i Barcelona och letar efter boende. Då kan Barcelonagruppen vara ett alternativ. Det kan vara svårt att hitta bra boende under en längre period i Barcelona då den spanska standarden ofta är lägre än den svenska. De rum som Barcelonagruppen hyr ut till sina gäster hyrs oftast under en längre period. Lägenheterna med rummen ligger i centrala Barcelona och är fullt utrustade samt möblerade. Det man även kan spara in pengar på genom att bo i en lägenhet är att laga sin egen mat. I en stad som Barcelona där restaurangerna flödar kanske det inte händer varje kväll, men man har i alla fall ett eget kök så alternativet finns där.
I alla lägenheter som Barcelonagruppen förmedlar finns även tv, stereo och dvd om man känner för en hemmakväll i sin lägenhet efter allt festande. Den hyra man betalar för lägenheterna inkluderar alla räkningar. När du hyr en lägenhet via Barcelonagruppen måste du även betala en deposition på 200 euro. Denna summa får du dock tillbaka när du lämnar din lägenhet om du inte har haft sönder något som måste ersättas. De flesta som hyr dessa lägenheter är just studenter som ska studera i Barcelona.