Semester Barcelona

Semester Barcelona. Spanien är flamencolandet som har allt. Intressant historia, fantastisk natur, härliga stränder och inte minst pulserande storstäder där varje gathörn bjuder på nya överraskningar. För precis så är det med Barcelona. Att spendera sin semester i Barcelona har blivit 2000-talets innegrej och idag är staden faktiskt den fjärde mest besökta i Europa.

Att spendera sin semester i Barcelona innebär att man får uppleva en tusenårig historia förenad med dynamisk nutid. Barcelona är Kataloniens huvudstad och just nu en av världens hetaste städer. En semester i Barcelona gör ingen besviken. Här finns fantastisk arkitektur, vackra parker, en lockande strand och ett rikt och pulserande uteliv. Inte minst erbjuder Barcelona fantastisk shopping för den som är ute efter att berika sin garderob under semestern.

Barcelona är än så länge en relativt billig stad att semestra i men priserna höjs hela tiden i takt med att allt fler turister väljer att spendera sin semester i staden.  Barcelona har även blivit en populär stad för de som vill matcha storstadslivet med sol och bad under sin semester. Vad många inte vet är att Barcelona bara för ett tiotal år sedan var en produktiv industristad som vände sig bort från Medelhavets annars så lockande klimat. Stranden som idag är så välbesökt anlades faktiskt inför OS i Barcelona 1992 och ligger på den plats där förr ett flertal industrier hade sina verksamheter. Idag är den fyra km långa sandstranden en av anledningarna till att så många väljer att spendera sin semester i just Barcelona.

De flesta turister håller till längs stadens mest kända gata, La Ramblas.. Det här här allt händer. Här kan njuta av fantastiska tapasrestauranger, beundra gatukonst eller helt enkelt bara titta på alla människor. Här samlas verkligen folk från hela världen tillsammans med lediga Barcelonabor och en och annan ficktjuv man som turist bör se upp med. Promenadgatan La Rambla sträcker sig ända från Plaza Catalunya ner till Medelhavet. Att börja sin semester i Barcelona med att strosa längs La Rambla är perfekt för den som verkligen vill insupa stadens pulserande folkliv.

En annan härlig paradgata som den som spenderar sin semester i Barcelona absolut inte får missa är Passeig de Gracia. På denna gata fullständigt väller det av modernistiska byggnader som bland annat världskonstnären Antoni Gaudi har byggt. En av anledningarna till att så många väljer att åka på semester till Barcelona är just för att staden vimlar av fantastiska konstverk och byggnader signerade Gaudi.Gaudis allra kändaste skapelse är förstås den ofärdiga basilikan La Sagrada Familia. Hit vallfärdar turister året om. Gaudi påbörjade bygget redan 1882 men blev aldrig klar och det byggs faktiskt fortfarande.

För den som vill komma bort en stund från storstaden och spendera delar av sin semester på härliga långa sandstränder är det bara att ta tåget till exempelvis Costa Brava som ligger några mil norr om Barcelona.

Det är enkelt att boka sin semester till Barcelona och från Stockholm, Göteborg och Malmö går reguljärflyg direkt till Barcelona. Under de senaste åren har allt fler billiga lågprisbolag börjat med flygningar till Barcelona vilket ger dig en god chans att hitta billiga flygstolar till din semester i Barcelona. Men även charterbolag flyger till Barcelona. Det är inga problem att ta sig runt med lokaltrafiken för den som inte vill spendera en massa pengar på taxiresor under sin semester i Barcelona. Barcelona har ett väl utbyggt tunnelbanenät som även kompletteras med bussar, spårvagnar och pendeltåg.