Resa till Barcelona

Resa till Barcelona. De flesta som reser till Barcelona gör det för att få smaka på den fantastiska storstadspulsen och kanske inte för att njuta av sol och bad. Men varför inte kombinera båda delarna på semestern. Alla kanske inte vet att det faktiskt finns fantastiska badstränder mitt i Barcelona. Dessutom sträcker sig vackra bergskedjor där man kan åka skidor under vintern strax utanför staden.

Barcelona har under de senaste åren blivit Europas nya hotspot med miljontals turister som reser till staden varje år. Barcelona har blivit Europas fjärde mest besökta stad. Det är mycket som lockar för de som reser till Barcelona. Staden har ett rikt kulturliv och fantastiskt pulserande nöjesliv. Många reser till Barcelona för att uppleva konstnärens Antonio Gaudis modernistiska verk. Mitt i staden finns även en fantastisk sandstrand som sträcker sig fyra kilometer längs kusten. Det är kanske svårt att tro för den som bokat sin semesterresa till Barcelona att staden under Francos styre var en industristad som vände sig bort från Medelhavet. Där den palmklädda sandstranden ligger idag låg bara för ett tiotal år sedan ett industriområde. Faktum är att reste du till Barcelona innan sommar-OS 1992 så var staden en helt annan än vad den är idag. Inför olympiaden visste man att miljontals människor skulle resa till Barcelona från hela världen. Därför passade man även på att rusta upp stadens kultur och nöjesliv på alla sätt och vis. Förutom att anlägga den långa sandstranden i anslutning till OS-byn så öppnades de nya hotell, restauranger, museum, teatrar, diskotek och barer. Och sedan OS 1992 har Barcelona fortsatt att fullkomligt explodera när det kommer till kultur och nöjeslivet. De som reste till Barcelona innan OS kommer knappast att känna igen staden idag.

Att resa till Barcelona från Sverige går smidigt. Både från Stockholm, Göteborg och Malmö går reguljära direktflyg för den som vill resa till Barcelona. Under de senaste åren har allt fler billiga lågprisbolag börjat med flygningar till Barcelona. Även vissa charterbolag har resor till Barcelona.

För att komma undan med en riktigt billig resa till Barcelona gäller det som alltid när man bokar att vara flexibel. Om du bokar din resa till Barcelona via internet är det alltid en bra idé att söka på lite alternativa datum då priset kan variera mycket om du till exempel söker på en resa under en måndag eller en fredag. Om du planerar att åka till Barcelona under en weekend på några dagar så är det nästan alltid billigare att resa en måndag till en torsdag än att resa under helgen. När du letar efter din resa till Barcelona på internet så finns det många hemsidor som erbjuder en tjänst där du kan se kostnaderna för ett visst antal datum och på så sätt få information om den billigaste resan.

Att tänka på om du reser till Barcelona under sommarhalvåret är att se till att ha boende bokat innan du reser hemifrån. Under sommaren kommer den största turistströmmen och hotell och vandrarhem blir snabbt fulla. Ett tips för dig som ska resa till Barcelona och vill prova på ett lite mer genuint spanskt boende är att gå in på någon av de många företagens hemsidor som förmedlar lägenheter i Barcelona. Här finns alla möjliga priskategorier och storlekar på lägenheter.

Ett annat spännande boendealternativ för dig som ska resa till Barcelona är att undersöka om det finns någon spansk familj från Barcelona som vill komma till Sverige och bo i din lägenhet medan du lånar deras. På internet finns det en mängd olika förmedlingar där du kan lägga upp en annons på din lägenhet och på så sätt få utnyttja en annan familjs lägenhet gratis.