Lägenhet i Barcelona

Lägenhet i Barcelona. Under sommarhalvåret är de flesta hotell och vandrarhem fullbokade i Barcelona. Staden är omåttligt populär och ligger fyra på listan av de mest besökta städerna i Europa. Därför är det oftast tryggast att boka boende innan du anländer till Barcelona. Det har blivit allt mer populärt att hyra en lägenhet som turist i Barcelona stället för att bo på hotell eller vandrarhem. På internet finns det en mängd olika företag som förmedlar lägenheter i alla prisklasser. Under de senaste åren har även så kallad house swapping blivit en trend. House swapping innebär att du lägger ut en annons på en sida på iternet där du erbjuder personer från andra delar av världen att bo gratis i din lägenhet i utbyte mot att du får utnyttja deras lägenhet när du reser. Trenden har vuxit sig stark världen över och det kan vara en idé att även undersöka möjligheterna för att hitta en lägenhet i Barcelona på detta vis. Självklart måste du vara villig att erbjuda din lägenhet eller hus till en Barcelonabo.

Om du hellre bara vill boka en lägenhet i Barcelona utan att behöva lägga ut din egen på marknaden så är Barcelonagruppen ett alternativ som du bör undersöka. Barcelonagruppen erbjuder lägenheter i centrala Barcelona och innehar för det mesta en ganska hög standard. Lägenheterna erbjuds under en kortare period, alltså inte för att bo i under flera månader utan för den som tänker semestra i Barcelona under en weekend eller några veckor.

Lägenheterna du hyr via Barcelonagruppen är fullt utrustade och möblerade med ett centralt läge. Barcelonagruppen hyr för det mesta ut lägenheter till turister och affärsresande. Man hävdar att fördelarna med att hyra en lägenhet i Barcelona istället för att bo på hotell är många. För det första kostar det nästan alltid över 100 euro per natt i trestjärnigt dubbelrum i Barcelona. Det är oftast mycket billigare att hyra en egen lägenhet. Det man även kan spara in pengar på genom att bo i en lägenhet är att laga sin egen mat. I en stad som Barcelona där restaurangerna flödar kanske det inte händer varje kväll, men man har i alla fall ett eget kök så alternativet finns där. I alla lägenheter som Barcelonagruppen förmedlar finns även tv, stereo och dvd om man känner för en hemmakväll i sin lägenhet efter allt festande.

Fler positiva fördelar med att hyra en lägenhet i Barcelona är att de oftast är mycket större än ett hotellrum och detta kan vara extra skönt för barnfamiljerna. Det kan även vara trevligt att testa det spanska sättet att bo och var bättre gör man inte det än i en genuin spansk lägenhet?

Det kan vara svårt att hitta bra boende i Barcelona då den spanska standarden ofta är lägre än den svenska. De rum som Barcelonagruppen hyr ut till sina gäster hyrs oftast under en längre period. Lägenheterna ligger i centrala Barcelona och är fullt utrustade samt möblerade. Den hyra man betalar för lägenheterna inkluderar alla räkningar. När du hyr en lägenhet via Barcelonagruppen måste du även betala en deposition på 200 euro. Denna summa får du dock tillbaka när du lämnar din lägenhet om du inte har haft sönder något som måste ersättas. De flesta som hyr dessa lägenheter är språkskolestudenter från Sverige eller från övriga världen.