Hotellrum Barcelona

Hotellrum Barcelona. I Barcelona vimlar det av hotell med hotellrum i alla möjliga prisklasser och för alla plånböcker. Det allra enklaste är att söka och boka ditt hotellrum via internet. Det finns väldigt många sidor på internet där du kan läsa om hotellen och även läsa recensioner som besökare har skrivit. Ett bra råd för dig som ska boka hotellrum i Barcelona är att inte gå via hotellens egna hemsidor utan via en agentur. Det blir oftast mycket dyrare att boka via hotellens egna hemsidor.

Om du vill bo i ett riktigt lyxigt hotellrum i Barcelona ska du boka Hotel Majestic. Hotellet kan inte ligga mer centralt där det är beläget på Paseo de Gracia. Ditt hotellrum ligger vägg i vägg med den bästa shoppingen och även nära till en del av den spanske världskonstnären Antonio Gaudis speciella monument. Hotellet ligger även gångavstånd från Barcelonas mest kända gata, La Rambla. Hotellrummen på Majestic är kanske inget för studenten är eller backpackern då en natt i ett dubbelrum kostar från cirka 200 euro och uppåt. Men så är hotellet ett av Barcelonas finaste och innehar även fem stjärnor. Ibland går det faktiskt att göra riktiga klipp via internet då vissa datum reas ut billigare än vanligt. Så håll koll på de datum du hade tänkt dig, kan du vara flexibel är det oftast ännu bättre. Det är alltid dyrare att boka hotell under en weekend torsdag till söndag än om du till exempel har möjlighet att vara bort söndag till torsdag.

Ett annat populärt hotell i Barcelona är det relativt nyöppnade Apsis Aranea Hotel. Hotellet är trestjärnigt och ligger bara 100 meter från Barcelonas mest populära sevärdhet Sagrada Familia. Apsis Arena har 84 hotellrum och stannar du mer än tre nätter får du 10 procents rabatt. Du får dessutom 20 procent rabatt på frukosten om du bokar online. Hotellet håller en relativt låg prisklass med tanke på att det är helt nybyggt och hotellrummen är riktigt fräscha.
Vill du bo centralt och lyxigt är Hotel Condes de Barcelona ett bra val. Hotellet ligger som så många andra hotell i Barcelona på Paseo de Gracia, i hjärtat av de modernistiska delarna av Barcelona. Huset som hotellet ligger i är byggt under 1800-talet vilket tillför en genuin charm. Hotellrummen har utsikt mot den kända Gaudibyggnaden La Pedrera. Hotellet är fyrstjärnigt och erbjuder flera olika restauranger med kockar och menyer i världsklass. 235 hotellrum finns att erbjuda gästerna året runt. Hotellet har även en swimmingpool och flera härliga terrasser.

I Barcelona finns det även möjlighet att bo i hotellägenheter istället för att ta in på ett hotellrum. Detta är oftast ett billigare alternativ än att bo på ett vanligt hotell. Här finns allt ifrån lägenheter med ett rum till större lägenheter med upp till fem sovrum. Priserna här ligger på cirka 30 euro per natt och uppåt. På lägenhetsförmedlarnas hemsidor går det även att se bilder från de olika lägenheterna och det går även att läsa vad folk har tyckt om rummen. Ett av dessa företag är Apartmentsapart som erbjuder hotellägenheter online. Även hos dessa lägenhetsförmedlare finns det många fördelar med att boka online. Ofta finns det olika typer av sista minuten erbjudanden. Har du möjlighet att vara flexibel med dina datum är chansen stor att du kommer billigt undan när du bokar ditt lägenhetshotell.

För den som inte har så mycket pengar i sin semesterkassa så finns det många billiga hotellrum runt om i Barcelona. Det gäller bara att vara ute i god tid. Under sommarhalvåret blir hotellrummen snabbt uppbokade.

Ett av de billigare budgetalternativen är hotellet Pension Arosa. Det går att hitta ett dubbelrum för under 30 euro per natt. Hotellet är enstjärnigt och har sju rum men väldigt goda omdömen från sina besökare. Ett tips är att kolla runt på internet på lite olika forum för att få idéer och rekommendationer om bra och prisvärda hotellrum.