Barcelona vandrarhem

Barcelona vandrarhem. Som de flesta stora städer i Europa har Barcelona gott om vandrarhem för de som inte vill lägga ner en förmögenhet på dyra hotellnätter. När det gäller sommartid i Barcelona så är det en bra idé att gå in och boka vandrarhem god tid i förväg då Barcelona varje år får besök av fler och fler turister. Risken att det är fullt på vandrarhemmen är annars ganska stor. Det finns flera olika webbsidor som förmedlar vandrarhem runt om i Barcelona. En av dessa söksidor på internet är hostelworld. Hostelworld erbjuder över 15,000 vandrarhem i 168 länder världen över. Bara i Barcelona har man listat 183 olika vandrarhem. På sidan an man se bilder från vandrarhemmen och deras rum, man kan läsa om vilken service som erbjuds och om vandrarhemmet har några speciella regler.

Det finns olika sökalternativ på hostelworld. Antingen söker du efter det billigaste vandrarhemmet, eller också på tillgänglighet under de datum du önskar boka ett vandrarhem i Barcelona.Något som även har blivit allt mer populärt när det gäller vandrarhem under de senaste åren är att man efter sin vistelse skriver en liten recension som sedan publiceras på internet så andra personer kan läsa om just din upplevelse av ett visst vandrarhem i Barcelona.
Priserna på ett boende på ett vandrarhem varierar ganska mycket, men det går faktiskt att komma riktigt billigt undan. InOuts vandrarhem som ligger i Collserola Park ungefär 25 minuter från La Ramla kostar under 10 euro per natt. Priserna varierar såklart beroende på årstid och under sommarhalvåret stiger även priserna på vandrarhem.

Det är för det mesta en bra idé att boka sitt vandrarhem redan hemifrån då turisterna flockas i Barcelona året om men särskilt under sommaren.

Ett annat billigt vandrarhem i Barcelona är Gaudi Youth Hostel. Vandrarhemmet ligger i hjärtat av de gotiska kvarteren i Barcelona, i ett lugnt kvarter nära gågatan La Ramblas. En säng på Gaudi Youth hostel kostar från cirka 13 euro per natt.