Barcelona strand

Barcelona strand. Vad många kanske inte vet är att Barcelona länge var en industristad utan sandstrand trots sin närhet till Medelhavet. Under Francos tid var mycket av den renoveringen och nybygget som har gjorts i Barcelona omöjlig.

Inför OS i Barcelona 1992 anlades en 4 km lång strand i närheten till OS-byn. Platsen där sandstranden fick ligga är ett gammalt industriområde vilket är svårt att tänka sig när man ser stranden idag. Idag är stranden i Barcelona ett av de populäraste tillhållen. På Barcelonas strand samlas både turister och Barcelonabor. På den vackra stranden njuter man av sol, saltvatten och varför inte en härlig paraplydrink framåt kvällningen. Längs Barcelonas strand finns både flotta hotell, mysiga caféer, och härliga barer.

Något man bör se upp med på stranden i Barcelona är alla dessa försäljare. De säljer allt från kläder till mat och kan vara ganska ihärdiga om man inte säger ifrån. Dessutom är deras verksamhet på stranden i Barcelona olaglig och då och då gör polisen razzior mot dessa försäljare. Vädret under sommarhalvåret i Barcelona är som sagt nästan alltid varmt och soligt. Stränderna i och runt omkring Barcelona är därför riktigt populära både bland turister och Barcelonabor när solen gassar på. I Barcelona finns en fyra kilometer lång sandstrand och en palmklädd strandpromenad som följer vattnet. Här njuter man av det fantastiska Medelhavsvädret på någon av restaurangerna. Eller varför inte gå en skön promenad längs med promenaden och bara titta på allt folk som vimlar förbi.

En av stränderna heter Playa Barcolenta och den ligger närmast city. Efter den stranden följer ett flertal andra ständer som sträcker sig norrut upp mot Badalona. Om du under en skön sommardag med fint väder är ute efter Barcelonas renaste strand ska du besöka exempelvis Playa Bogatell eller Playa Nova Icaria. Gillar du att visa dina excellenta kunskaper i beach volleyboll ska du åka till Playa Nova Icaria där nät finns uppsatta för spel.